Heykel

Eğitmen

Bengisu Kınay

Heykel eğitmenimiz Bengisu Kınay; 2014-2018 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesin Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ nde lisans eğitimini, 2018-2022 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Heykel çalışmalarını sürdürürken, Turgut Pura Vakfı’nda eğitim vermektedir.

Atölye İçeriği

Heykel atölyemizde ilk ve önemli olan kazanım el-göz-beyin koordinasyonunu sağlamak ve doğru görmeyi öğrenmek olacaktır. Akademik formların kopyalanmasıyla temel biçimlendirme, ölçü alma, büst yapımı, alçak rölyef, yüksek rölyef, basit kalıp alma ve döküm teknikleri gösterilecektir. Tüm bu etaplar yeterli şekilde tamamlandığı takdirde, farklı malzemeler ile biçimlendirme ve kişisel tasarımların üç boyuta geçirilmesiyle atölye devamlılığı sağlanacaktır. Atölyeye devam eden öğrencilerin temel heykel bilgilerine teknik ve kuramsal olarak sahip olmaları hedeflenmektedir.

Daha detaylı bilgi için iletişim bilgilerinden veya instagram profilimiz aracılığıyla vakfımıza ulaşabilir, eğitmenlerimizle görüşebilirsiniz.