Vakfımız

Turgut Pura Vakfı, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nin kuruluşunda büyük emeği geçen heykeltıraş Turgut Pura’nın anısını yaşatmak, resim, heykel ve seramik dallarında sanatçılar yetiştirmek amacıyla 1982 yılında sanatçının eşi Güngör Pura tarafından kurulmuştur.

Turgut Pura Vakfı, gerek düzenlediği sanat atölyeleri, gerekse açıldığı yıldan günümüze 40 yılı aşkın süredir düzenli olarak her yıl düzenlediği resim ve heykel yarışmaları ile sanata ve sanatçıya destek olma misyonu doğrultusunda sanat eğitimi ve üretimini yaygınlaştırmayı ve genç sanatçıların yetişmesini teşvik etmeyi amaç edinmiştir.

İzmir Alsancak’ta, kentin kalbinde yer alan vakıf binası bünyesinde faaliyet gösteren resim, heykel ve seramik atölyeleri ve sanat galerisi ile Turgut Pura Vakfı, İzmir’in kültür sanat hayatının köklü kurumlarından biri olarak sanatı paylaşma ve yaygınlaştırma vizyonuyla şehre katkı sunmaya devam etmektedir.